Dobrodošli na EduMat! Prije postavljanja svojih materijala na našu platformu, molimo vas da pažljivo pročitate sljedeće uvjete korištenja („Uvjeti“). Ovi Uvjeti reguliraju prava i obveze između vas kao autora („Autor“) i EduMata („Platforma“, „mi“ ili „nas“).

1. Prihvaćanje uvjeta

Postavljanjem bilo kakvih materijala na Platformu potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i prihvatili ove Uvjete. Ukoliko se ne slažete s ovim Uvjetima, ne smijete koristiti usluge Platforme za postavljanje materijala.

2. Registracija i korisnički račun

2.1. Kako biste mogli prodavati svoje materijale, morate otvoriti korisnički račun na Platformi. Pri registraciji, dužni ste osigurati točne, potpune i ažurirane podatke.

2.2. Vi ste odgovorni za zaštitu povjerljivosti svog korisničkog računa i lozinke te za sve aktivnosti koje se odvijaju putem vašeg računa.

3. Autorska prava i vlasništvo

3.1. Originalnost materijala: Svi materijali koje postavite na Platformu moraju biti vaša originalna autorska djela ili morate imati valjanu licencu ili pisanu dozvolu vlasnika autorskih prava za njihovu distribuciju i prodaju. Detaljnije na ovoj stranici.

3.2. Prava trećih strana: Materijali ne smiju kršiti autorska prava, zaštitne znakove, patente ili druga prava intelektualnog vlasništva trećih strana. Vi kao Autor preuzimate punu odgovornost za sve potencijalne zahtjeve ili tužbe koje proizlaze iz povrede tih prava. Detaljnije na ovoj stranici.

3.3. Licenciranje: Postavljanjem materijala na Platformu, dodjeljujete Platformi neisključivu, prenosivu, podlicencibilnu, besplatnu licencu za prikazivanje, distribuciju i promicanje vaših materijala na Platformi i putem naših povezanih kanala, u svrhu njihove prodaje. Vi zadržavate sva autorska prava na svoje materijale. Detaljnije na ovoj stranici.

3.4. Izjava o vlasništvu: Dužni ste uključiti izjavu o vlasništvu autorskih prava unutar svojih materijala, navodeći svoje ime i kontakt informacije. Detaljnije na ovoj stranici.

4. Odgovornost autora

4.1. Jamstvo za zakonitost: Jamčite da su svi materijali koje postavite u skladu sa zakonima Republike Hrvatske i Europske unije te da ne sadrže nezakonite, uvredljive, diskriminirajuće ili obmanjujuće sadržaje.

4.2. Odšteta: Suglasni ste nadoknaditi Platformi i njenim zaposlenicima, agentima i suradnicima sve štete, troškove, gubitke i izdatke, uključujući pravne troškove, koji mogu proizaći iz kršenja ovih Uvjeta ili povrede prava trećih strana.

5. Cijene i naknade

5.1. Vi kao Autor imate pravo odrediti cijenu svojih materijala, u skladu s pravilima Platforme.

5.2. Platforma zadržava pravo naplaćivanja provizije na svaku prodaju, prema važećem cjeniku. Detalji o strukturi provizije dostupni su u odjeljku „Naknade i plaćanja“.

5.3. Vi ste odgovorni za eventualno plaćanje poreza i drugih obveza koje proizlaze iz prodaje materijala, sukladno zakonima Republike Hrvatske i EU.

6. Povlačenje i uklanjanje materijala

6.1. Kao Autor, imate pravo povući svoje materijale s Platforme u bilo kojem trenutku. Međutim, kupci koji su već kupili vaše materijale zadržavaju pravo na njihovo korištenje prema uvjetima pod kojima su kupljeni.

6.2. Platforma zadržava pravo ukloniti ili suspendirati materijale koji krše ove Uvjete, bez prethodne obavijesti, posebno ako prime obavijest o kršenju autorskih prava.

7. Promocija i marketinške aktivnosti

Platforma može koristiti vaše materijale u marketinške svrhe, uključujući, ali ne ograničavajući se na, društvene mreže, email kampanje i promotivne akcije, bez dodatne naknade, pod uvjetom da takvo korištenje bude u skladu s pravima autora i Uvjetima korištenja.

8. Zaštita podataka

8.1. Platforma će obrađivati vaše osobne podatke u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

8.2. Svi podaci koji se prikupljaju putem Platforme bit će korišteni isključivo u svrhu omogućavanja prodaje materijala i neće biti dijeljeni s trećim stranama bez vašeg pristanka, osim ako to nije potrebno radi ispunjenja zakonskih obveza.

9. Izmjene uvjeta

Platforma zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta u bilo kojem trenutku. Sve promjene bit će objavljene na Platformi, a vi ćete biti obaviješteni putem emaila ili unutar svog korisničkog računa. Nastavak korištenja Platforme nakon objave izmjena smatrat će se prihvaćanjem izmijenjenih Uvjeta.

10. Rješavanje sporova

Svi sporovi proizašli iz ili u vezi s ovim Uvjetima bit će riješeni mirnim putem. Ako se spor ne može riješiti mirnim putem, nadležan je sud u Čakovcu, uz primjenu materijalnog prava Republike Hrvatske.

Platforma EduMat zadržava sva prava i odgovornosti prema važećim zakonima Republike Hrvatske i Europske unije. Za sva pitanja i dodatne informacije molimo kontaktirajte nas putem kontakt obrasca.