Učenici se u 5. razredu po prvi put susreću s ozbiljnijim učenjem povijesti. Za lakšu prilagodbu pripremili smo motivacijski paket koji sadrži crtane predloške, osmosmjerke i križaljke.

Crtani predlošci

Korištenje crtanih predložaka i ilustracija u nastavi Povijesti može biti nevjerojatno učinkoviti način za aktivaciju potencijala učenika u 5. razredu. Vizualni alati pomažu približiti povijesne događaje učenicima koji se s poviješću po prvi put susreću uz malo ozbiljniji pristup.

Crteži i ilustracije privlače pažnju mlađih učenika. To su poznati i ugodni formati za djecu, koji pomažu u smanjenju tjeskobe ili zastrašenosti pri suočavanju s novim povijesnim sadržajem. Umjesto suočavanja sa stranicama gustog teksta, učenici se susreću sa živim slikama koje ih uvlače u lekciju, potičući znatiželju i želju da nauče više. Detaljniji opis korištenja crtanih predložaka u nastavi potražite na ovoj poveznici.

Paket sadrži 111 crtanih predložaka izrađenih za svih 16 obaveznih tema kurikuluma Povijesti za 5. razred. Popis svih predložaka možete pogledati ovdje.

Osmosmjerke

Za poučavanje povijesti u 5. razredu pripremili smo nekoliko osmosmjerki kao dopunsko nastavno sredstvo za utvrđivanje, ponavljanje i vrednovanje. Paket osmosmjerki prolazi kroz sve teme predmetnog kurikuluma Povijesti z 5. razred. Paket je podijeljen na šest tema: Što je povijest?, Prapovijest, Civilizacije prvih pisama, Antička Grčka, Osnivanje Rima i Republika i Rimsko Carstvo. Detalji su vidljivi ovdje.

Paket sadrži osmosmjerke za print i online verzije.

Križaljke

Za poučavanje povijesti u 5. razredu pripremili smo nekoliko križaljki kao dopunsko nastavno sredstvo za utvrđivanje, ponavljanje i vrednovanje. Paket križaljki prolazi kroz sve teme predmetnog kurikuluma Povijesti z 5. razred. Paket je podijeljen na šest tema: Što je povijest?, Prapovijest, Civilizacije prvih pisama, Antička Grčka, Osnivanje Rima i Republika i Rimsko Carstvo. Detalji su vidljivi ovdje.

Paket sadrži križaljke za print i online verzije.

Dio križaljke (online rješavanje)

Motivacijski paket

Pojedinačne cijene su 14,99€ za crtane predloške, 7,99€ za osmosmjerke i 7,99€ za križaljke. Ukupno 30,97€.
Ovdje ih nudimo sve zajedno u paketu uz osjetan popust tj. osmosmjerke ili križaljke dobivate besplatno.

You must log in and be a buyer of this download to submit a review.