Trgovac ne Edumatu može postati svatko tko je već registrirani član i tko plati godišnju članarinu. Jednom kad ste već prijavljeni na EduMat kao član kliknite na Upravljačka ploča trgovca.

Otvoriti će se ovakav obrazac:

Upišite svoje podatke koje želite da budu vidljivi kupcima. Uz ime i prezime pažljivo odaberite naziv vaše trgovine (Display Name). Dodajte i kratku biografiju.

Klikom na Register iskače skočni prozor na kojem piše “Success! Application has been submitted!”

To znači da je zahtjev poslan Administratoru. Administrator će u roku 24 sata provjeriti jeste li uplatili članarinu i odobriti vašu prijavu. Obavijesti će stići i u vaš e-mail inbox.

Što dalje?

Dodajte prvi proizvod na prodaju. Već vidite da vaša Upravljačka ploča sad ima mnoge nove funkcije.

Možete:

  • izlistati proizvode koje te već stavili na prodaju (vidi se sličica, naziv, status – je li aktivan, cijena, broj kupnji…);
  • dodati novi proizvod;
  • vidjeti svoju zaradu;
  • vidjeti tko je što naručio;
  • urediti svoj prodavački profil.

Idemo dodati novi proizvod na prodaju (Create New Product).

Što sve treba?

  1. Naziv proizvoda (pokušajte već na prvi pogled dati ime koje sve pojašnjava).
  2. Opis proizvoda ili usluge – možete opisati svoj proizvod ili uslugu – objasnite i čemu se točno radi, za koji predmet taj proizvod služi, što je sve u paketu materijala koji prodajete i sl.
  3. Cijena – odredite jedinstvenu cijenu proizvoda.
  4. Kategorija – izaberite kategoriju u koju pripada vaš proizvod (budite što precizniji kako bi kupci lakše došli do vas). Ako želite odabrati više kategorija koristite “CRTL + klik”.
  5. Ilustracija proizvoda ili usluge. Default veličina za najbolji prikaz je 722 x 361 pixela. Možete uploadati do 5 ilustracija. Potrudite se da budu što manje težine i po širini ne šire od 991 pixela.
  6. Način preuzimanja – dodajte link s kojeg kupac može preuzeti vaš materijal (preporuka besplatni 2GB Dropbox). Trebate li pomoć oko ovog upišite “trebam pomoć”. Možete upisati i dodatna pitanja ako imate.
  7. Prihvaćanje uvjeta – Klikom na donji kvadratić potvrđujem prihvaćanje 1) Odricanje od odgovornosti – Autorska prava, 2) Uvjeti korištenja za autore i 3) O odnosu platforme EduMat i autora materijala. Svi dokumenti su stalno dostupni u izborniku na dnu stranice.
  8. Slanje na odobrenje – administrator kontrolira upis, uređuje sve što treba, provjerava radi li vaš link za download i onda odobrava. Ako je sve u redu to može biti jako brzo. Ukoliko postoje neke nedorečenosti admin će vas kontaktirati na e-mail.

Nakon odobrenja administratora vaš proizvod je LIVE tj. dostupan svima na pregled i kupnju. Link na vaš proizvod i vašu trgovinu možete dijeliti na vašim društvenim profilima, u porukama e-pošte i drugdje.

EduMat tim će vam asistirati u prodaji. Otvorene su mogućnosti dodatne promocije poput Ponude tjedna ili dodatnih mogućnosti poput ograničenje broja prodaja ili vremena u kojem se neki proizvod nudi. Za vaše proizvode možemo organizirati i akcijske prodaje uz kodove za popust (npr. za Crni petak, Božić ili Valentinovo…). Povremeno ćemo organizirati edukacije sa savjetima kako unaprijediti prodaju.

Sretno!

Često postavljana pitanja (ČPP)

Na puno vaših pitanja oko Edumata već imamo pripremljene odgovore – pogledajte Često Postavljena Pitanja, a za preostale nedoumice šaljite mail ili poruke na Facebook stranicu.

Clionaut – individualni online termini

Imate li puno dodatnih pitanja, komentara, nejasnoća ili samo želite razgovarati možete zakazati online termin. Detalji su ovdje.


Miljenko Hajdarović

About the author: Profesor povijesti i sociologije, doktorand interdisciplinarnih obrazovnih znanosti. Autor i urednik udžbenika i drugih obrazovnih materijala. Zainteresiran za teme digitalne humanistike i povijesti, javnu povijest, suvremenu povijest, Holokaust, didaktiku povijesti i futurologiju.